X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luis Usera


Rojstno mesto:  Talavera de la Reina
Datum rojstva: 8. julij 1890
Predsednik: 1930 – 31. maj 1935
Lovorike: *2 Španski Ligi
*1 Španski pokal
*2 Regionalna prvenstva
*5 Mancomunados prvenstev

Luis Usera je nehote postal predsednik. Trojček Urquijo-Bernabéu-Parages je zaključil novembra 1929 in nov upravni odbor je bil izbran:  Antonio Bernabéu Yeste (predsednik), Luis Usera Bugallar (podpredsednik), Francisco Urzáiz (sekretar), Valero Rivera (blagajnik) in Gonzalo Aguirre Martos. Nekaj dni kasneje so člani ugotovili, da Antonio Bernabéu, brat od Santiaga, ni bil član kluba in je bil prisiljen odstopiti, spodbujali so Usero k predsedovanju.

Real Madrid je šel skozi hudo krizo v športni areni, vendar je klubsko odlično finančno stanje dovoljevalo Useri zgraditi novo ekipo, praktično iz nič, s podpisom pogodbe legendarnega igralca Ricarda Zamora za 150.000 pezet (sreča takrat). Gurruchaga, Leoncito in Bonet so sledili.

Podpisi so pomagali ekipi doseči le šesto mesto na lestvici v sezoni 1930/31. Prihodi Ciriaca, Quincocesa, Olivaresa, Bestita II, Hilaria, bratov Regueiro in Pepe Samitiera, so še okrepili ekipo.

Beli so zlahka osvojili ligo leta 1931/1932 , ki so ostali neporaženi. Naslednje leto so ponovno osvojili naslov prvaka in se uvrstili v finale španskega pokala. V sezoni 1933/34 so zmagali v pokalu in končali na drugem mestu v ligi.