X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pedro Parages

Pedro Parages
Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 17. December 1883
Predsednik: julij 1916 – 16. maj 1926
Lovorike:
*4 Regionalna Prvenstva
*1 Španski pokal

Madrid CF je prejel kraljevi naziv (Real) v uradu Parages Pedro. Bil je pomemben igralec, preden je postal predsednik kluba, osvojil je 4 španske pokale v sedmih letih. Bil je tudi prvi Francoz, ki je igral za Madrid – rodil se je v španski prestolnici, vendar je bil njegov oče Francoz.

Parages je bil tudi avtor pravil kluba in določb, ki jih je sestavili iz izkušenj, katere je pridobil v Angliji. Leta 1917, v svojem prvem letu njegovega mandata, je Real Madrid osvojil svoj ​​prvi španski pokal leta po letu 1908, kot tudi naslov Central Federation (centralne federacije).

Zgradil je prvo primerno igrišče, katero je klub imel v lasti, na ulici O’Donnell. Spreobrnil je nogomet v šport spektakla, z zaračunavanjem denarja za vstopnice, prvič v zgodovini države. Dve leti kasneje je klub čutil potrebo po veliko večjem stadionu, s kapaciteto za 25.000 ljudi. Tako je bil zgrajen stadion Chamartín. Otvoritev je bila 17. maja 1924 s tekmo proti profesionalni angleški ekipi Newcastle United; amaterska igralci Real Madrida so zmagali s 3-2. Parages je zapustil predsedstvo 16. maja 1926.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com