X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rafael Sánchez Guerra


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 28. oktober 1897
Predsednik: 31. maj 1935 – 4. avgust 1936
Lovorike: *1 Španski pokal
*1 Mancomunadosovo prvenstvo

Kljub temu, da ni bil član kluba, je bil Rafael Sánchez-Guerra izvoljen za predsednika Reala Madrida z veliko večino glasov 31. maja 1935. Da ni bil član z dejstvom, da je imel tudi politično funkcijo v 2. republiki, so se desničarski člani pritoževali o njegovem predsedovanju in celo ogrozili hipoteko kluba, katero še je klub vedno plačeval za zemljišče, kjer je bil zgrajen stadion.

Cilji Sanchez-Guerra so vključevali iskanje bolj uglednega sedeža kluba, za izgradnjo novega stadiona, bodisi na tleh Chamartina ali kje drugje. Novi sedež je bil ustanovljen v velikem stanovanju v bližini vodnjaka Cibeles in novi igralci, kot so Lecue, Kellemen in Alberty, so podpisali pogodbo s klubom. Začetek državljanske vojne je zaustavilo njegove načrte pri gradnji novega stadiona na ulici Alcalá.

V svojem kratkem mandatu kot predsednik, je Real Madrid osvojil španski pokal proti Barceloni leta 1936. Odbor pod vodstvom Juana Joséja Vallejo, predsednik delavskega-razreda športne zveze, je nadomestil Sanchez-Guerra v predsedstvu.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com