X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ramón Calderón


Rojstno mesto: Palencia
Datum rojstva: 26. maj 1951
Predsednik: 2. julij 2006 – 16. januar 2009
Lovorike:
-Nogomet:
*2 Španski ligi
*1 Španski Super pokal
-Košarka:
*1 Špansko ligo
*1 ULEB pokal

Ramón Calderón Ramos se je rodil 26. maja 1951 v Palencii, v Španiji. Študiral je na Univerzi v Navarri, kjer je prejel diplomo iz prava leta 1975 in se eno leto kasneje preselil v Madrid, da odpre svojo odvetniško družbo. Madridista že od otroštva, je uradni odnos z Real Madridom začel aprila 1979, ko je postal član kluba.

Leta 1991 je bil Calderón imenovan kot kandidat za podpredsednika, po kandidaturi Alfonso Ussía, in štiri leta kasneje kot generalni sekretar predsedniških volitev Florentina Pereza. Calderon je bil izvoljen v upravni odbor kluba Real Madrid v januarju 2002, dve leti kasneje pa je bil znova potrjen po zmagi volitev Florentina Pereza.

Ramón Calderón je zmagal na predsedniških volitvah leta 2006 in je nastopil 3. julija. Calderon je zgradil ekipo, s Pedjo Mijatovićem kot športnim direktorjem. Fabio Capello je bil nato imenovan kot glavni trener in Van Nistelrooy, Cannavaro, Diarra, Gago, Higuain in Marcelo so podpisali pogodbo z Real Madridom. V košarki je Real Madrid je osvojil pokal ULEB, kasneje tudi naslov lige ACB proti Barceloni.

Bernd Schuster je nadomestil Capella na trenerskem stolčku v sezoni 2007/08. Igralci kot so Robben, Sneijder, Pepe, Heinze, Drenthe, Dudek, Saviola, Metzelder, Van der Vaart, Huntelaar in Lassana Diarra so okrepili moštvo in osvojili naslov prvaka tudi v letu 2008. Bernd Schusterja je nadomestil Juande Ramos v decembru. En mesec kasneje, 16. januarja 2009, je Ramón Calderón odstopil kot predsednik Real Madrida.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com