X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ramón Mendoza


Rojstno mesto: Madrid
Datum rojstva: 18. april 1927
Predsednik: 24. maj 1985 – 26. november 1995
Lovorike:
-Nogomet:
*6 Španskih lig
*2 Kraljeva španska pokala
*3 Španske super pokale
*1 UEFA Pokal
-Košarka:
*3 Španske lige
*4 Španske super pokale
*2 Evropska pokala
*1 Evropka liga
*1 Koračev pokal

Mandat Ramón Mendoze je bil najdaljši in najbolj uspešen v zgodovini Real Madrida, po Santiagu Bernabeu. Predsednik je postal 24. maja 1985, brez opozicije, saj je bil edini kandidat ob predložitvi vseh potrebnih dokumentov.  Ponovno je bil izvoljen v letih 1991 in 1995.

Quinta Del Buitre (Butragueño, Michel, Martín Vázquez, Sanchis in Pardeza) se je rodila v času njegovega mandata in osvojila 6 naslovov španskih prvakov, 2 španska pokala Copa del Rey, 2 pokala UEFA, 3 španske super pokale in en španski ligaški pokal. Mendoza si deli čast skupaj s Santiagom Bernabeuom, s tem, ko je osvojil pet zaporednih naslovov španskih prvakov (od leta 1985/86 do leta 1989/90). Bil je tudi odgovoren za podpis pogodb z igralci, kot so Hugo Sanchez, Tendillo, Paco Llorente, Buyo, Schuster, Chendo, Gordillo, Maceda in Gallego, za okrepitev Quinta Del Buitre.

Njegova zadnja leta so zaznamovala vrnitev Jorgea Valdana k Real Madridu, tokrat kot trenerja ekipe. Pod vodstvom Valdana je bil ekipa sestavljena z igralci, kot so Redondo, Michael Laudrup, Hierro, Zamorano, Amavisca, Buyo, Michel, Butragueño in zelo mladim Raulom, Real Madrid je osvojil naslov prvaka leta 1994/95.

Leta 1995, kmalu po novi zmagi na klubskih predsedniških volitvah, je Mendoza moral odstopiti, s strani Odbora direktorjev, ki ga je vodil podpredsednik Lorenzo Sanz, kateri ga je tudi zamenjal.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com