X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zaragoza 1-2 Real Madrid

Zaragoza je potrebovala zmago, da bi bila bližje obstanku v ligi, na drugi strani pa je Real Madrid potreboval nove tri točke, da bi ohranil možnosti o ligaške naslovu in prav to so storili tudi igralci kraljevega kluba, potem ko sta zadela dva rezervista, Raul (to je bil njegov že 228. zadetek v La Ligi) in Kaka.

Real je narekoval tempo že od prve minute naprej in imel večino časa žogo v svoji posesti, medtem ko se je Zaragoza osredotočila predvsem na agresivno taktiko, s katero so želeli gostom onemogočiti, da bi le ti razvili svojo prepoznavno igro. Tekma se je komaj dobro začela, ko je Higuain lepo podal Cristianu Ronaldu, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem Robertom, vendar je Ronaldo streljal naravnost v Roberta, ki je tako preprečil zgodnje vodstvo Reala. Nekaj minut kasneje pa je imel domači vratar še nekaj težav pri branjenju še enega strela Ronalda, vendar je tudi tokrat ostala domača mreža nedotaknjena. Po prvi petnajstih minutah tekme pa smo videli že prvo menjavo, ki je bila posledica poškodbe Van der Vaarta, namesto katerega je v igro prišel Raul, pri domačih pa je samo nekaj minut kasneje prav tako v igro prišel Colungo namesto poškodovanega Suaza.

Hitrost igre se je še povečala, kjer je Real Madrid še naprej dominira pri posesti žoge. Raul je tako imel v prvem polčasu še najlepšo priložnost za zadetek, potem ko je lepo streljal z desne strani, vendar je njegov strel Roberto le toliko preusmeril, da je ta končal v levi vratnici. Sicer pa je bil to prvi in edini nevarnejši strel kapetana v prvem polčasu, ki pa je nato v drugem polčasu le poskrbel za prednost kraljevega kluba (50′), potem ko ga je pred golom lepo našel Cristiano Ronaldo. Tekma je bila zagotovo nekaj posebnega za Raula, saj je je prav na La Romaredi pred skoraj 16-imi leti začel pisati zgodovino o Realovi sedmici, prav tako pa je bil to že njegov 228. zadetek v La Ligi, s čimer se je povzpel na tretje mesto najboljših strelcev v zgodovini La Lige. Vendar pa tudi Raul ni imel sreče, saj je takoj po zadetku zapustil zelenico zaradi poškodbe gležnja in je tako v igro namesto njega vstopil Benzema.

228. zadetek Raula v La Ligi

228. zadetek Raula v La Ligi

Po zadetku so Zaragozi nekoliko popustili živci in branilec Contini je tako prejel direktni rdeči karton, ker je namerno s komolcem udaril Higuaina. Kljub temu, da so imeli od 52. minute domači igralca manj, pa jim je vseeno uspelo doseči izenačujoči zadetek. Adrian Colunga je pobegnil Realovi obrambi ter na koncu preigral še Casillasa in tako ekipi ponovno poravnal.

Real Madrid se je zavedal, da nujno potrebuje zmago in je zato še odločnejše krenil proti domačim vratom ter vršil izreden pritisk na domačo obrambno vrsto. Tako je v enem od napadu Ramos z glavo zadel vratnico, strel Gutija in Cristiana Ronalda pa je uspešno zaustavil Roberto. Pellegrinijo ni ostalo drugega, kot da v igro po šestih tednih pošlje Kakaja in to se mu je tudi izplačalo, saj je imel Brazilec že ob prvem stiku z žogo priložnost za zadetek, nato pa je v 82. minuti še odločil dvome glede zmagovalca tekme, potem ko je sprejel lepo podajo od Ronalda in s strelom po tleh premagal domačega vratarja in tako ohranil kraljevi klub v boju za naslov prvaka vsaj še za en teden.

Zmagoviti zadetek Kakaja

Zmagoviti zadetek Kakaja

Stadiona: La Romareda (Zaragoza)
Sodnik: Undiano Mallenco
Zaragoza 1-2 Real Madrid