X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mallorca 1-4 Real Madrid

Real Madrid je včeraj osvojil že svojo 30. zmago v La Ligi v tej sezoni in je s tem že pri 92-ih točkah, s čimer so Madridiste še korak bližje mejniku 98. osvojenimi točkami v eni sezoni. Na včerajšnji tekmi je znova blestel Cristiano Ronaldo, ki je dosegel svoj prvi hat-trick v dresu Real Madrida in to proti Mallorci, ki je do včerajšnje tekme na svojem stadionu v celotni sezoni prejela vsega 11 zadetkov. V zaključku tekme pa je postavil piko na i odlični igri Reala v drugem polčasu še Higuain.

Mallorca je imela odličen začetek tekme, saj je že v 16. minut povedla preko Aduriza, s čimer je bil Real Madrid še enkrat primoran, da naredi preobrat.

Ni bilo potrebno dolgo čakati, da je Real odgovoril z enako mero, potem ko je deset minut kasneje Cristiano Ronaldo prešprintal domačo obrambo in pred vratarjem Aouatejem še zadnji čas ujel dolgo podajo Ramosa, nato pa je še premagal domačega vratarja z odličnim lobom (26′).

Zadetek je Real Madridu vlil dodatno samozavest, da so začeli prevladovati na celotnem igrišču, kljub občasnim nevarnim protinapadom Mallorce, ki so bili pravi test za Casillasa. Real je na te protinapade odgovoril preko Higuaina, ki je lepo izkoristil podajo Gaga in se sam znašel pred Aouatejem, vendar je domači vratar bil uspešnejši in mu je obranil strel.

Ofenziva belih se je nadaljevala v drugem polčasu in po petih minutah je Ronaldo podal Higuainu, vendar pa je Argentinec zgrešil cilj. Dve minuti kasneje sta oba igralca opravila praktično enako akcijo, vendar je tokrat domači vratar prestregel podajo Cristiana. Vsemu temu pa je nato sledil zadetek včeraj odličnega Ronalda, ki je najprej v kazenskem prostoru s prsmi lepo sprejel še eno lepo podajo Sergia Ramosa ter nato z elegantnim strelom še drugič premagal domačega vratarja (57′).

Pellegrini je v nadaljevanju želel, da njegova ekipa še bolj prevladuje na sredini igrišča, zato se je odločil, da v igro namesto Kakaja pošlje Gutija, kar se je pokazalo za pravo potezo in Mallorca, ki se nikakor ni več mogla pobrati po drugem prejetem zadetku, je vse bolj padala v svoji igri.

Ronaldo je bil očitno še vedno lačen zadetkov in kmalu je dosegel še tretji zadetek, potem ko je preigral tri domače branilce in se povsem sam znašel pred Aouatejem ter tako dosegel svoj prvi hat-trick za Real Madrid (72′). To pa je bila tudi njegova že 25. zadetek v La Ligi v tej sezoni.

Hat-trick Ronalda

Hat-trick Ronalda

Vendar pa to še ni bil zadnja žoga v mreži Mallorce, saj je pri vsem tem želel imeti nekaj tudi Gonzalo Higuain, ki se je v 81. minutni še sam zapisal med strelce, potem ko je z odličnim lobom dosegel svoj 26. zadetek v La Ligi v tej sezoni.

Stadiona: Ono (Mallorca)
Sodnik: Clos Gomez
Mallorca 1-4 Real Madrid