X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 1-1 Real Madrid

Real Madrid je zaključil letošnjo sezono z remijem proti Malagi na La Rosaledi. Beli se nikoli niso vdali proti domači ekipi, ki se ji je s tem remijem uspelo obdržati v elitni španski ligi. Junak domače ekipe in tudi tekme je bil vratar Munua, ki je nekajkrat prav spektakularno obranil strele kraljevega kluba. Strelca zadetkov sta bila Duda za domače in Van der Vaart za Real.

Real Madrid je bil osredotočen na zmago od prve minute naprej in imel tudi prvo priložnost za zadetek, vendar pa je Ronaldo po lepem preigravanju in odlični podaji Marcela, streljal preko gola. Malaga je hitro odgovorila preko Duda, vendar je Casillas obranil njegov strel. Domači so igrala precej trdo tekmo, kar je še posebej izkusil Cristiano Ronaldo, ki je sprejel veliko prekrškov na začetku tekme. V 9. minuti je že padel prvi zadetek na tekmi, vendar pa se ni zatresla domača mreža, ampak mreža Casillasa, potem ko ga je s strelom tik ob vratnici premagal Duda.

Varovance Maenuela Pellegrinija je to vidno prizadelo in tekma je postala nekoliko nepovezana, vendar pa so gostje iz prestolnice kmalu spet imeli priložnosti za zadetek. Higuain je zgrešil cilj s strelom izven kazenskega prostora (16′), v 24. minuti je domačega vratarja postavil na resen test Ronaldo, ki je odlično streljal z glavo, pet minut kasneje pa bi tudi Van der Vaart skoraj zadel, potem ko je poskusil s »škaricami«. Van der Vaart je imel še eno lepo priložnost iz prostega strela, vendar je bil domači vratar tudi takrat uspešnejši. Malaga je igrala zelo dobro in trdo, da je Madridistam preprečevala izenačenje še pred odmorom, kljub trem da Real Madrid ni nehal iskati poti do prvega zadetka, vendar pa je v domačih vratih blestel Munua, ki je tako poskrbel, da so domači ob polčasu vodili z 1-0.

Takoj po odmoru je Manua še enkrat več ohranil svojo ekipo v vodstvu, potem ko je imel Marcelo v prvi minuti drugega polčasa lepo priložnost za izenačenje. Napadi Reala so se nadaljevali in v 48. minuti je Van der Vaart s strelom iz obrata dosegel spektakularen zadetek v desni kot domačih vrat in tako poskrbel za izenačenje.

Real Madrid se ni sprostil in je še naprej iskal priložnosti za drug zadetek in s tem morebitno zmago. Pellegrini je zato v igro namesto Gaga poslal Gutija, da bi igra postala pol tekoča. Vezist Reala je pomagal svoji ekipi, da je imela več priložnosti za zadetek, vendar pa je Munua še vedno blestel v domačih vratih. Slabih dvajset minut pred koncem je Pellegrini v igro poslal še Benzemaja namesto Granera, da bi še povečal pritisk na domačo obrambo. Francoski napadalec je v bil kar dvakrat blizu zadetku, toda njegov strel je obakrat obranil domači vratar. Remi je bil dovolj za Malago, da bi se izognila izpadu, zato so se v zadnjih minutah preprosto osredotočil le na obrambo. Že v sodnikovem podaljšku je prišlo do nekaj prerivanja med Dudo in Alonsom, kjer je domači igralec udaril Alonsa in je zato moral predčasno pod tuš. Do konca ni več prišlo do spremembe izida, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Stadiona: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Undiano Mallenco
Malaga 1-1 Real Madrid