X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Osasuna

Igralci Real Madrida so v soboto zvečer dosegli svojo prvo zmago v sezoni 2010/11, potem ko so na Santiago Bernabeu premagali Osasuno z rezultatom 1-0, edini gol na tekmi pa je dosegel Carvalho. Beli so bili močni na obeh koncih igrišča in bi lahko zmagali še z večjo razliko, vendar pa je imel gostujoči vratar Ricardo svoj dan in tako preprečil še več zadetkov v mreži Osasune.

Real Madrid je začel tekmo zelo napadalno nastrojeno. Benzema, Higuain in Ronaldo so tvorili napadalni trojec, medtem ko je imel Özil nekaj težav pri prehodu v napad in pri podajah do Higuaina in Ronalda. Argentinski napadalec je imel dve priložnosti, da bi popeljal gostitelje v vodstvo, vendar pa je obakrat streljal mimo gola. Osasuna je medtem uspelo upočasniti tempo igre.

V vratih Real Madrida tudi tokrat ni imel praktično nič dela Casillas, saj je obramba onemogočila vsak napad Los Rojillosov. Napadalno gledano, je imel Real Madrid v prvem polčasu težave, saj nikakor ni mogel »prestaviti« v višjo prestavo, da bi izigral gostujočo obrambo in tako prišel do vodstva, tako da se je prvi polčas končal z rezultatom 0-0.

Odmor med polčasoma je dobro koristil belim, saj je istim enajst igralcev, ki so igrali že v prvem polčasu, le uspelo »prestaviti« v višjo prestavo v napadu. V 48. minuti so se domači navijači le razveselili prvega zadetka, potem ko so njihovi ljubljenci izpeljali lepo akcijo, ki jo je zaključil Carvalho s svojim prvim golom v dresu Real Madrida. Mesut Özil je lepo podal v kazenski prostor samemu Ronaldu, njegov strel z bližine je gostujoči vratar Ricardo še odbil, vendar se je žoga znova znašla pri Portugalcu, ki je lepo videl samega rojaka Ricarda Carvalha, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo Reala z 1:0.

Domači so povsem nadzorovali potek tekme v drugem polčasu, medtem ko je Osasuna še naprej poskušala upočasnjevati tempo igre. Varovanci Camacha niso bili pripravljeni tvegati še enega prejetega zadetka, zato so poskušali omejiti posest žoge Real Madrida. V 61. minuti je Higuain skoraj zabil zadnji žebelj v krsto Osasune, vendar je Ricardo odlično posredoval. Dve minuti kasneje je imel lepo priložnost  tudi razpoloženi Özil, potem ko se je sam znašel pred vratarjem Ricardom, ki ga je želel presenetiti z lobom, vendar je žoga le za las zletela mimo leve vratnice.

V nadaljevanju je Mourinho zamenjal Benzema s Pedro Leonom, ki je tako dočakal še svoj uradni prvenec v dresu Real Madrida. S spremembo igralnega sistema v prvotnega 4-2-3-1, so si beli še naprej prizadevali doseči zadetek. Higuain in Ronaldo sta bila blizu novemu zadetku, vendar pa se Ricardo ni dal še enkrat premagati.

Tri minute pred koncem koncem tekme je Özil zapustil igrišče, namesto katerega je v igro prišel Granero, pri čemer pa je Nemec prejel stoječe ovacije polnega Santiaga Bernabeu in Real Madrid se je zasluženo veselil svojo prve zmage v španskem prvenstvu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 1-0 Osasuna