X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Ajax

imageshack.us

Real Madrid je bil popolnoma osredotočen na zmago na prvi tekmi nove sezone v Ligi prvakov proti Ajaxu. Beli so z hitro igro čez celotno srečanje, povsem presenetili svojega nasprotnika, ki je bil praktično nemočen pri napadih Reala. Real Madrid pod taktirko Jose Mourinha je tako nov naskok na evropski vrh začel s prepričljivo zmago proti Ajaxu, potem ko je na stadionu Santiago Bernabeu prvi načel mrežo nizozemcev Anita z avtogolom, v drugem polčasu pa je zadetek dosegel še Higuain, čeprav bi beli lahko še veliko bolj napolnili nasprotnikovo mrežo.

Domači so začeli odločno in takoj pritisnili proti vratom gostov iz Amsterdama, še enkrat več je odlično igral Özil, ki je lepo sodeloval z Ronaldom in Higuainom ter tako povzročal precej težav nizozemski obrambi. V peti minuti je prvi zapretil Angel Di Maria, ki pa je bil premalo natančen. Vratar Ajaxa in nizozemske reprezentance, Maarten Stekelenburg, je moral prvič posredovati že minuto kasneje, ko je po lepi akciji Nemcev Mesuta Özila in Samija Khedire ubranil strel slednjega. V 17. minuti je za dvig temperature med domačimi navijači poskrbel Gonzalo Higuain, ki je lepo prišel do strela iz približno 20-ih metrov, vendar pa je njegov strel ustavila prečka. Tekmo med domačimi devetkratnimi evropskimi prvaki in štirikratnimi prvaki iz Nizozemske je sodil slovenski sodnik Damir Skomina, ki se je znašel v najbolj težki situaciji sredi prvega polčasa, ko je Stekelenburg domnevno naredil prekršek nad Di Mario, vendar pa je slovenski delivec pravice le zamahnil z roko. Madridiste so bile vseskozi boljše in po seriji zapravljenih priložnosti, so varovanci Mourinha le bili nagrajeni z zadetkom v 31. minuti, ko je s kota podal Xabi Alonso, v gneči pred gostujočim golom pa je nespretno posredoval Vurnon Anita, ki je tako iz neposredne bližine ugnal lastnega vratarja. Ajax si je v prvem polčasu le s s težavo ustvaril kakšno nevarno priložnost za vrata Reala, zaradi česar je bil Casillas bolj kot ne le gledalec tekme.

Nič se ni spremenilo v drugem polčasu, saj se je nadaljevala prevlada Reala, ki je recimo na celotni tekmi proti nasprotnikovemu golu sprožil kar 34 strelov, medtem ko je Ajax bolj kot ne le čakal. V sedmi minuti drugega polčasa je Real tako znova močno pritisnil, potem ko sta najprej nevarno poskusila Cristiano Ronaldo in Özil, v naslednjem napadu pa še Di Maria in Higuain, vendar pa se je Ajaxu zaradi dobre obrambe Stekelenburga oz. slabih strelov Realovih igralcev, le uspelo ubraniti. Napadi Reala še naprej niso pojenjali, največ sta poskušala Ronaldo in Di Maria, ki je večkrat izigral gostujočo obrambo, vendar pa Real nikakor ni našel poti mimo Stekelenburga. To se je spremenilo v 73. minuti, ko so domači le podvojili prednost. Di Maria je začel odlično akcijo, v kateri je najprej streljal Özila, vendar mu je gostujoči vratar najprej ubranil strel, žoga pa se je nato odbila nazaj do Nemca, ki jo je podal do Higuaina, ki mu ni bilo težko doseči zadetka. Zatem je Ajax poskušal znižati rezultat, potem ko je Emanuelson z natančnim strelom zatresel prečko, žoga pa se je odbila do Sulejmanija, čigar strel pa je suvereno obranil domači kapetan Iker Casillias, ki je tako moral le enkrat na celotni tekmi konkretno posredovati. Varovanci Mourinhova so do konca tekme še vedno poskušali doseči tretji zadetek in pri tem imeli tudi več priložnosti, a na koncu je ostalo pri zmagi Real Madrida z 2:0, ki pa je vseeno navdušil s svojo igro.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Damir Skomina (SLO)
Real Madrid 2-0 Ajax
Anita (31’/avtogol), Higuain (73′)

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us