X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 1-2 Real Madrid

imageshack.us

Takšno tekmo kot je Mourinho pričakoval proti Real Sociedad, torej težko, točno takšna je tudi bila. Baski so pripravili veliko pasti za bele in pri tem čakali na napako Reala ter s tem na nove tri točke. Kljub temu pa se Real Madrid ni nikoli vdal in Cristiano Ronaldo je v zadnjem delu tekme le poskrbel, da so tri točke odšle v Madrid, čeprav je potrebno priznati, da je bil Real Sociedad več kot dostojen nasprotnik.

Real Madrid je bil odločen, da bo tudi na tej tekmi dominiral in tako je imel v prvih desetih minutah kar pet strelov na nasprotnikov gol. Domači igralci so igrali bolj intenzivno kot belci in tako je Real Madrid začel postopoma izgubljati nadzor nad tekmo. Real Sociedad se je osredotočil na napade po levem krilu, kjer je Xabi Prieto poslal veliko predložkov pred vrata Casillasa. Antonio Griezmann je imel v prvem polčasu dve lepi priložnosti za zadetek, kjer je prvič poskusil s strelom z glavo, vendar je bil premalo natančen. Še lepšo priložnost je imel v 25. minuti, ko se je sam znašel pred Casillasom, vendar je le za las streljal mimo desne vratnice. Varovanci Mourinha so se nato le postavili nekoliko bolj trdno na igrišču in poskušali povesti preko hitrih protinapadov, ki sta jih vodila Ronaldo in Di Maria. Za razliko od prejšnjih dveh tekmah, na sobotni tekmi ni blestel Ozil, kar se je poznalo Realu pri igri na sredini. V prvem polčasi je nato resneje ogrozil domačega vratarja še Xabi Alonso, vendar je njegov strel ubranil brez težav.

Drugi polčas se je začel podobno prvemu in v 51. minuti je kraljevi klub iz Madrida le povedel, po samostojni akciji Argentinca Di Maríe, ki pa je dosegel pravi evrogol z leve strani. Real Sociedad se ni vdal in je še bolj pritisnil na igralce iz Madrida, kar se jim je obrestovalo, saj so le enajst minut kasneje uspeli izenačiti rezultat. Po ostrem predložku Griezmanna v kazenski prostor, se je tam najbolj spretno znašel Tamudo, ki je tako postal šele prvi igralec, ki je v novi sezoni premagal Casillasan (1-1). Real Madrid je ponovno iskal priložnost za vodstvo in šestnajst minut pred koncem jo je tudi dočakal, ko je Ronaldo izvajal prosti strel s približno petindvajsetih metov, žoga je v živem zidu oplazila Pepeja ter tako spremenila smer in končala v mreži Brava (1-2). Real Madrid je tako na težkem gostovanju, tudi z neblestečo predstavo, prišel do novih pomembnih treh točk.

Stadion: Anoeta (San Sebastián)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Sociedad 1-2 Real Madrid
Tamudo 62′; Di Maria 51′, Ronaldo 74′

imageshack.us imageshack.us imageshack.us