X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Tottenham Hotspur

imageshack.us

Real Madrid se bo odpravil v London z občutnejšo zmago 4-0 v žepu. Igralci kraljevega kluba so svoje navijače prosili za polno podporo na Bernebeu, da bi Tottenham lahko občutil pekel Bernabeua in ti so se odzvali na najboljši možni način, s fantastičnem navijanjem čez celotno tekmo. Beli so odigrali fenomenalno tekmo in si s štirimi zadetki že praktično na široko odprli vrata v polfinale Lige prvakov. Kljub temu pa povratna tekma na White Hart Lane ne bo enostavna, čeprav pa je po zaostanku štirih zadetkov pred Tottenhamom vsekakor težka naloga.

Čaroben večer na tekmi Lige prvakov se ne bi mogel začeti bolj sanjsko, kot pa se je, potem ko je Real pritisnil od prvega sodniškega žvižga naprej in se že v 4. minuti veselil vodilnega zadetka. Po predložku iz kota s strani Mesuta Özila, je bil v kazenskem prostoru najvišji Emmanuel Adebayor, ki je z glavo poslal žogo v mrežo, kar je bil njegov prvi evropski zadetek v majici kraljevega kluba. V 15. minuti je Tottenham doživel nov šok, potem ko je Crouch po nespametnem prekršku nad Marcelom dobil še drugi rumeni karton, kar je pomenilo, da mora predčasno oditi v slačilnico. Kljub igralcu manj so si Londončani prizadevali, da jim tekma ne bi spolzela iz rok, vendar pa so igralci kraljevega kluba postopoma le zavladali in igra se je povsem preselila na stran Londončanov, kjer so si beli ustvarili tudi kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. Na drugi strani je Tottenham imel najlepšo priložnost preko Bela, ki je po levi strani ušel Ramosu, vendar je zadel le zunanji del mreže. V končnici prvega polčasa je Real še bolj pritisnil, po sijajni akciji podaj Marcela in Sergia Ramosa je Adebayor le za nekaj centimetrov zgrešil svoj drugi zadetek. V 43. minuti bi sodnik Brych moral pokazal na strel z bele točke, potem ko je v svojem kazenskem prostoru Dawson z obema rokama obranil strel Di Marie, a je Nemčeva piščalka ostala nema.

Real Madrid je po odmoru vršil še večji pritisk na vrata Gomesa, tako da je drugi zadetek visel v zraku. Real se je zavedal, da ima edinstveno priložnost, da si zagotovi še višjo prednost, poleg tega pa je pa je igra Reala delovala odlično, saj smo bili priča hitri igri od noge do noge, bliskovitim napadom, strelom in številnim zadetkom. V 57. minuti je Cristiano Ronaldo na hitro izvajal kot ter podal do razigranega Marcela, ki je z leve strani kazenskega prostora poslal predložek v sredino, kjer je bil ponovno najvišji Adebayor, ki je zadel z diagonalnim strelom z glavo (to je bil že njegov deseti zadetek na njegovem desetem nastopu proti Tottenhamu, op.p.). Po drugem prejetem zadetku je Tottenham povsem popustil, medtem ko je Real še naprej iskal nov zadetek. S tekmo dobro pod nadzorom, so s klopi Reala v igro vstopili Lass, Higuain in Kaka, vendar pa se pri tem igra Reala ni prav nič spremenila, saj je še vedno vseskozi napadal. V 72. minuti je na sceno stopil Angel Di Maria, ki je s fantastičnim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora zadel pod stičišče vratnice in prečke ter s tem pravim evrogolom povsem navdušil Santiago Bernabeu. Piko na i fenomenalnemu večeru in Realovi zmagi je v 87. minuti postavil še Ronaldo. Po podaji Kakaja je na levi strani Portugalec žogo odlično sprejel in s polvolejem premagal gostujočega vratarja Gomeza. Moštvi morata še vedno drugi teden odigrati povratno tekmo v Londonu, vendar pa se zdi, da lahko Real Madridu prepreči igranje v polfinalu Lige prvakov le še velik čudež.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Felix Brych (Nemčija)
Real Madrid 4-0 Tottenham Hotspur
Adebayor 4., 57., Di Maria 72., Ronaldo 87.
Crouch RK 15.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us