X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Hertha Berlin 1-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je po treh zmagah preko luže, dosegel še četrto zaporedno zmago v pripravljalnem obdobju pred novo sezono, potem ko so beli v nemški prestolnici na olimpijskem stadionu Olympic premagali domačo Hertho z 1-3. Igralci kraljevega kluba so bili prisiljeni napraviti preobrat, potem ko so domači povedli v 18. minuti, vendar sta Cristiano Ronaldo iz prostega strela in Karim Benzema (dvakratni strelec in igralec tekme) zagotovila novo zmago Realu.

Mourinho je vedel, da bo to najtežja dosedanja tekma v pripravljalnem obdobju pred novo sezono, zaradi česar je v prvi postavi uporabil večino igralcev, ki so v lanski sezoni tvorili udarno enajsterico. Hertha, ki s svojo sezono začne v nedeljo, je oteževala stvari Madridistam v prvih 15. minutah, potem ko so bili zelo nevarni iz proti napadov preko Ramosa. Hitri protinapadi domačih so obrodili sadove v 18. minuti, ko je Ebert premagal Casillasa z močnim strelom po podaji Lustenberga.

Real Madrid se je odzval na zadetek tako, da je vršil še večji pritisk v napadu. V 20. minuti je bil Callejon zrušen znotraj kazenskega prostora domačih, vendar pa je sodniška piščalka ostala nema. Sledili so tri nevarne priložnosti Benzemaja, ki so na koncu bile tudi nagrajene: prva priložnost je bil strel, ki je zgrešil vrata, druga priložnost je bila strel z desne strani izven kazenskega prostora, ki je zadel vratnico in na koncu še tretja zaporedna priložnost v kateri domačim ni ostalo drugega, kota da ga nepravilno zaustavijo 25. metrov od gola (29). Žogo za prosti strel si je kot je že navada namesti Cristiano Ronaldo, ki je nato s fantastičnim strelom preko živega zidu zadel v zgornji levi vratarjev kot.

Tri minute po izenačenju se je Real že veselil vodstva, potem ko je Benzema na desni strani znotraj kazenskega prostora lepo sprejel podajo Callejon in z natančnim strelom v daljši kot vratarja Krafta dosegel svoj prvi zadetek na tekmo. Hertha na drugi strani do konca prvega polčasa ni več ogrozila vrat, ki jih je branil Casillas.

Na začetku drugega polčasa je v igro vstopil Khedira, ki je dokazal, da je popolnoma okreval po svoji nedavni poškodbi. Nemški vezist je pritiskal v napadu na Mijatovića tako dolgo, da mu je ukradel žogo in jo podal Bezemaju, ki je rutinirano obšel domačega vratarja in zadel v prazno mrežo za vodstvo 1-3. Po dveh zadetki je francoski napadalec v 55. minuti pokazal najlepšo potezo tekme, potem ko je lepo ustavil žogo, preigral branilca, vendar pa njegova zadnja podaja ni prišla do Cristiana Ronalda in tako je ostalo pri vodstvu dveh zadetkov. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in Real je tako zabeležil četrto zmago na prav toliko tekmah. V soboto bo pred igralci že nov test, potem ko bodo odpotovali v Anglijo, kjer bodo odigrali zadnjo tekmo v Evropi pred odhodom na Kitajsko in sicer bo nasprotnik Leicester City.

Stadion: Olympic (Berlin, Nemčija)
Sodnik: Manuel Gräfe
Hertha Berlin 1-3 Real Madrid
Ebert 18.; Cristiano Ronaldo 29., Benzema 32., 47.

Hertha Berlín: Kraft (Burchert, m.60); Lell, Hubnik, Mijatovic, Kobiashvili; Torun, Lustenberger, Ebert (Ronny, m.46), Adrián Ramos, Ottl (Janker, m.46); y Lasogga (Raffael, m.46). También jugaron: Neuman, Niemeyer, Perdejac, Morales in Friend.

Real Madrid: Casillas (Adán, m.60); Arbeloa (Varane, m.46), Pepe (Albiol, m.60), Carvalho, Marcelo (Nacho Fernández, m.72); Xabi Alonso, Coentrao (Khedira, m.46); Callejón (Kaká, m.60), Özil (Jesse, m.82), Cristiano Ronaldo (Jorge Casado, m.85) in Benzema (Joselu, m.82).

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us