X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-4 Real Madrid

imageshack.us

Higuain je nazaj. Argentinec je šel skozi težke čase po operaciji hrbtenice v lanski sezoni, vendar pa je na tekmi proti Espanyolu dokazal s hat-trickom, da se je vrnil v vrhunsko formo. Poleg treh zadetkov je en zadetek za kraljevi klub prispeval Callejon, s čimer je Real Madrid v enem tednu zabeležil že tretjo zmago, pri čemer so varovanci Joseja Mourinha dosegli kar 13 zadetkov.

Albiol, Lass in Higian so začeli v začetni postavi Real Madrida, potem ko so bili odsotni Pepe, Carvalho in Benzema. Sergio Ramos je tako delal družbo Albiolu na centralnem branilskem mestu, medtem ko je Arbeloa zaigral na desnem bočnem branilskem položaju. Cristiano Ronaldo je imel lepo priložnost za zadetek po vsega dveh minutah igre, potem ko je močno streljal od daleč, vendar pa je vratar Cristian le obranil njegov strel tako, da je žogo odbil v vratnico in nato nazaj v polje. Espanyol se je poskušal rešiti pritiska Real Madrida z dolgimi žogami v napad do Thievya, po drugi strani pa je bil Romaric blizu zadetka v 15. minutni, ko je poskusil presenetiti Casillasa s strelom s sredine. Varovanci Joseja Mourinha so že v naslednji minuti odgovorili, potem ko je Kaka začel akcijo in podal do Cristiana Ronalda, ta je lepo zaposlil Gonzala Higuaina, Argentinec pa je s prefinjenim strelom poslal žogo za hrbet vratarja Alvareza.

Tekma se je na ta način odprla za Real Madrid, ki je vse to tudi dobro izkoriščal s hitrimi protinapadi, saj so bili igralci kraljevega kluba občutno hitrejši od domačih igralcev. Espanyol se je zato odločili, da bo izvaja pritisk na Madridistas že na sredini igrišča, kar mu je tudi omogočilo, da je  imeli več priložnosti za zadetek, vendar pa je bil v vratih Real Madrida znova odlično razpoložen kapetan Iker Casillas.

Po polčasu so domači močno pritisnili, vendar pa niso Realu predstavljali velike grožnje. V 66. minuti je z dolgo podajo Hiugaina lepo našel Alvaro Arbeloa, Pipita pa je z močnim in zelo natančnim diagonalnim strelom povišal na 2-0 ter tako praktično sam odločil srečanje. V 70. minuti je Mourinho v igro namesto Lassa poslal Khediro, potem ko je Francoz pred tem že dobil rumeni karton in zato Mourinho ni želel tvegati.

Šest minut kasneje je v igro vstopil še Callejon namesto Ozila, pri čemer je prejel ovacije s strani navijačev svojega prejšnjega kluba. Espanyol je še naprej iskal priključek s čimer je pustil veliko prostora Realovim igralcem za hitre protinapade. Tako je 78. minuti imel Ronaldo lepo priložnost za še povišanje prednosti, vendar pa njegov strel ni zadel cilja.

Kar ni uspelo Ronaldu je v 82. minuti po nesebični podaji Ronalda v kazenskem prostoru uspelo Callejona, ki pa se zaradi spoštovanja do Espanyolovih igralcev ni veselil svojega prvega uradnega zadetka. Ko je bilo že praktično vse odločeno, je v igro namesto Kakaja vstopil Granero (83. minuta), vendar pa Higuain še ni obupal in v 89. minuti se mu je izplačala vztrajnost, potem ko je domača obramba nespretno ubila žogo, ki je prišla na nogo Argentinca, ki je še enkrat več prefinjeno zadel in se tako veselil svojega prvega hat-tricka v letošnji sezoni.

Stadion: Cornella-El Prat (Barcelona)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Espanyol 0-4 Real Madrid
Higuain 16., 66., 89.; Callejon 82.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us