X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Real Betis

imageshack.us

Po hat-tricku pred štirinajstimi dnevi proti Espanyolu in hat-tricku v dresu argentinske reprezentance na tekmi proti Čilu, je Gonzalo Higuain na tekmi proti Betisu dosegel nov hat-trick. Argentinski napadalec v fantastični formi in poškodba hrbta iz lanske sezone je še več kot že pozabljena. Poleg Higuaina (3) pa se je med strelce za beli balet vpisal še Kaka, ki je prav tako v zadnjem času v odlični formi in zaradi tega sta bila omenjena igralca tudi igralca tekme proti Betisu.

V začetno postavo se je po poškodbi vrnil Pepe, medtem ko je Higuain znova začel v prvi postavi v konici napada. Za Argentincom so v napadu začeli še Kaka, Ronaldo in Özi. Betis je v začetnih 15. minutah srečanja dokazal, da se ne boji gostiteljev, potem ko je kar moral posredovati Casillas. Iker je med drugim v 11. minuti odlično posredoval, potem ko je strel sprožil Ruben Castro. Real je postopoma začel prevzemati kontrolo nad igro in kmalu so sledile tudi priložnosti zadetek. V 21. minuti je Ronaldo je zgrešil z glavo po lepi podaji Higuaina in dve minuti kasneje je gostujočemu vratarju Castu uspelo ujeti žogo pred Ronaldom, ki si ni uspel zaustaviti podaje Alonsa. V 43. minuti je znotraj kazenskega prostora Betisa sprožil Kaka, vendar je žoga zgrešila zgornji kot vrat le za nekaj centimetrov in prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

Drugi polčas se je odlično začel za bele. Marcelo je z dolgo podajo zaposlil Ronalda, ki je bil prehiter za obrambo gostov, nato pa je lepo zaposlil Gonzala Higuaina, ki mu ni bilo težko načeti mreže Betisa. Prvi zadetek na tekmi je dodobra pretresel Betis, kar je Real Madrid v nadaljevanju tudi v izkoristil. V 59. minuti je tako po levi strani znova prodrl Cristiano in podal na rob kazenskega prostora do Kakaja, ki je z izjemno natančnim strelom matiral vratarja Casta. Brazilec je bil minuto kasneje zamenjan, saj je namesto njega v igro vstopil Di Maria, kljub temu pa je Kakaju ob zamenjavi za še eno dobro predstavo čestital tudi Mourinho.

Betis je še naprej poskušal doseči zadetek in to mu je na koncu tudi uspelo, potem ko je v 69. minuti Molina izkoristil slabo izbijanje Realove obrambe ter tako gostom vlil nekaj upanja po preobratu. Real Madrid ni podlegel pritisku in je zato še naprej napadal in tako je že v naslednji minuti Di Maria podal v prazen prostor za Higuaina, ki je lepo preigral gostujočega vratarja Castra ter zabil še svoj drugi zadetek na tekmi. Realova učinkovitost je Betis prisilila k predaji.

Vendar pa s tem gledalci na Santiago Bernebeu niso videli zadnji zadetek, saj je Hiuain v 73. minuti poskrbel za novo mojstrovino ter veselje na tribunah. Z še eno fantastično globinsko podajo se je najprej izkazal Di Maria, Higuain pa je z lobom ter doseženim hat-trickom razblinil vse dvome o zmagovalcu. V preostalem delu tekme se je Mourinho odločil, da bo nekaj počitka namen Cristianu, v igro pa je namesto njega poslal Altintopa. Real Madrid je tako prepričljivo dobil svojo prvo od petih tekmah, ki jih bo odigral v naslednjih 15. dneh.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Real Madrid 4-1 Real Betis
Higuain 46., 70., 73., Kaka 59.; Molina 69.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us