X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 2-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je vse do zadnjega trepetal za zmago proti Valencii na Mestalli, s čimer so se beli ohranili na vrhu lestvice španskega prvenstva. Tri težko priigrane točke na Mestalla se bodo lahko izkazale za zelo pomembne v boju za naslov prvaka, poleg tega pa je bil tokrat “rdeči” Real Madrid sploh prva ekipa v tej sezoni La Lige, ki ji je uspelo zmagati na vročem stadionu Valencie.

Real Madrid je prvič do sedaj v La Ligi igral v rdečih dresih, kar je bilo prvo presenečenje večera, drugo pa je sledilo v sami prvi postavi kraljevega kluba, saj so na sredini skupaj začeli Lass, Khedira in Alonso. Valencia je bila v uvodnih minutah tekme bolj podjetna, vendar pa je “rdeči” Real Madrid po zaslugi tria vezistov na sredini igrišča vzdržal vseh napadov domačih, medtem ko sta Ronaldo in Benzema sta preizkušala domačo obrambo. Francoski napadalec je tako imel lepo priložnost za zadetek v 12. minuti tekme, potem ko je sprožil z roba kazenskega prostora, vendar pa je njegov strel le za malo zgrešil cilj. Karim Benzema je bil veliko bolj natančen že v 20. minuti, ko je Xabi Alonso hitro izvedel prosti strel na Realovi polovici ter podal dolgo žogo za hrbet domači obrambi, kamor je pritekel Benzema in z diagonalnim strelom ob vratnici mojstrsko z levico matiral Diega Alvesa. Domači igralci niso vedeli kako reagirati in tako je Real pridobil nadzor nad igro ter iskal priložnosti iz protinapadov, da bi še zadel domačo mrežo. Real bo skoraj povišal prednost v 42. minuti, ko se je pred Alvesom po fantastični podaji Benzemaja znašel Ronaldo, vendar pa je njegov strel domači vratar obranil z levo nogo in tako je ostalo ob polčasu pri minimalnem vodstvu kraljevega kluba.

Tudi drugi polčas so igralci Valencie začeli bolj agresivno v napadu in so tako povzročali nekaj težav gostom iz Madrida, vendar pa so s tem tudi puščali veliko prostora v obrambi, kar zna biti usodno proti ekipi Real Madrida. Že v 51. minuti je Jose Mourinho posegel po prvi menjavi, potem ko je iz igre odšel še ne povsem pripravljeni Arbeloa, njegovo mesto na pa je zasedel Raul Albiol, ki je tako zaigral proti svoji nekdanji ekipo. Vse večkrat sta se ekipi izmenjevali v napadu, poleg tega pa je igra postala tudi nekoliko bolj groba, zaradi česar je tudi kar nekaj Madridist prejelo rumene kartone. Kljub temu je Real prišel do novega zadetka in sicer je bilo to v 72. minuti, ko je Mesut Özil z leve izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil z nebeškim skokom najvišji Sergio Ramos in Real je že vodil z 2-0. Po drugem zadetku Reala je svoje mesto v napadu Benzema prepustil Higuainu. Valencia se ni predala in v 75. minuti ji je dodatnega upanja vlil zadetek Soldado. Na drugi strani je v 79. minuti domači vratar Alvesa narobe ocenil let žoge ter tako brez potrebe stekel iz vrat in na robu kazenskega prostora poskušal izbiti žogo z glavo, kar je spretno kaznoval Cristiano Ronaldo in z leve strani zadel za ponovno povišanje vodstva Reala. Toda Valencia se je znova približala štiri minute pozneje, ko je iz bližine po podaji Pabla Hernandeza znova zadel Soldado. V zadnji minuti je Valencia močno pritisnila in nekdanja Madridisti je še tretjič uspelo premagati Casillasa, vendar pa je bil zadetek opravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Že po izteku štiriminutnega podaljška je Aduriz z glavo zadel prečko, odbito žogo pa so domači igralci poskušali še enkrat spraviti v mrežo Casillasa, vendar pa je izenačenje preprečil že na tleh ležeči Gonzalo Higuain, ki ga je žoga zadela v prsi in ostalo je pri rezultatu 2-3 ter pomembni zmagi “rdečega” Real Madrida.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Texeira Vitienes
Valencia 2-3 Real Madrid
Soldado 75., 83.; Benzema 20., Ramos 72., Ronaldo 79.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us