X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ponferradina 0-2 Real Madrid

imageshack.us

Jose Mourinho je že pred tekmo dejal, da bo na igrišče poslal ekipo, ki bo lahko dosegla dober rezultat, s čimer si bo Real Madrid praktično že zagotovil napredovanje pred povratno tekmo na Santiago Bernabeu naslednji teden in prav to so videli navijači na tekmi proti ekipi Ponferradina. Callejon je bil zagotovo prvi igralec tekme, pri čemer je dosegel tudi zadetek, medtem ko je drugega dosegel Cristiano Ronaldo. Domači so se trdo borili, toda beli so sčasoma le uveljavili svojo superiornost, čeprav so zadnjih 22 minut igrali z igralcem manj, potem ko je bil izključen Albiol.

Cristiano Ronaldo, Kaka, Higuain, Marcelo in Khedira so začeli v prvi postavi kraljevega kluba. Ponferradina je bila zelo motivirani, zato se je borila za vsako žogo in izvajala pritisk na Realove igralce po celem igrišču, vendar pa je nato sčasoma le morala znižati ritem svoje igre. Na drugi strani je Real Madrid vseskozi ostal miren, nadzoroval posest žoge in začel postopoma le prihajati do svojih priložnosti za zadetek. V 22. minuti je tako Cristiano skoraj dosegel prvi zadetek na tekmi, vendar pa je domači vratar Quintana obranil njegov strel. Portugalec je še enkrat bil blizu zadetka le dve minuti kasneje, ko je Callejon lepo prišel v kazenski prostor domačih, vendar pa je bila nato podaja proti Ronaldu le za las premočna. V 29. minuti pa je kraljevi klub le dosegel svoj prvi zadetek, potem ko je bil po podaji v kazenski prostor Khedire na pravem mestu Callejon. Po prejetem zadetku je domačim izginil začetni naboj in kmalu zatem bi lahko zadel še Varane, ki pa je le za las zgrešil z glavo. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Yuri, ki je poskušal ogroziti Adana v Realovih vratih, vendar pa je bila obramba belih vseskozi na mestu.

Ponferradina je po odmoru med polčasoma znova dobila zanos, ki ga je kazala v začetku prvega polčasa in tako je v 51. minuti Domenech poskusil s strelom od daleč ter pri tem zadel celo prečko. Real Madrid je bil vseskozi potrpežljiv in je igral nekoliko bolj počasi kot običajno, vendar pa je vseeno imel nadzor nad dogajanjem na zelenici. V 68. minuti je Raul Albiol prejel še drugi rumeni karton na tekmi ter s tem tudi rdečega, zato se je Mourinho odločil, da v igro pošlje Granera in Ramosa namesto Sahina in Kakaja. Igralec več je dal domačim krila in tudi navijači so jih vse bolj vzpodbujali, kar je dalo belemu baletu več prostora. Vse to je pripeljalo tudi do drugega zadetka v mreži domačih, potem ko je Higuain s podajo zaposlil Ronalda, ta pa je premagal domačega vratarja Quintana (74. minuta). Štiri minute kasneje je bil Portugalec zamenjan z igralcem Realove akademije, Jesejem, kar je bil njegov prvi uradni nastop v dresu prve ekipe Real Madrida. V zadnjih minutah so domači poskušali doseči vsaj častni zadetek, vendar pa so bili njihovi napadi jalovi. Ob koncu tekme so domači navijači s stoječimi ovacijami nagradili svojo ekipo za vložen trud proti Real Madridu, medtem ko bo Real lahko prihodnji teden samo še potrdil napredovanje v naslednji krog tekmovanja.

Stadion: El Toralín (Ponferrada)
Sodnik:  Iglesias Villanueva
Ponferradina 0-2 Real Madrid
Callejon 29., Ronaldo 74.
RK: Raul Albiol 68.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us