X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-6 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid bo sam končal na vrhu lestvice La Lige ob koncu leta 2011, potem ko je včeraj premagal Sevillo z rezultatom 6-2 na stadionu Sanchez Pizjuan. Cristiano Ronaldo, ki so ga mnogi kritizirali prejšnji konec tedna, je dosegel nov hat-trick, s čimer je v letošnji sezoni v La Ligi dosegel že neverjetnih 20. zadetkov in je tako sam na vrhu lestvice za nagrado Pichichi. Poleg Cristiana Ronalda so se včeraj med strelce pisali še Callejon, Di Maria in Altintop, ki je dosegel svoj prvi zadetek v dresu kraljevega kluba.

Callejon je tokrat začel v prvi postavi, potem ko si je pridobil zaupanje Joseja Mourinho z odličnimi predstavami v zadnjem času. Obe ekipi sta odprli tekmo v visokem ritmu, kjer je Sevilla vršila pritisk v napadu in s želela preprečevati Real Madridu, da bi si lahko sam ustvaril priložnosti za zadetek, vendar pa je Realu vseeno uspelo doseči prvi zadetek. Angel Di Maria se je spretno otresel igralca Seville nato pa z lepo globinsko podajo zaposlil Cristiana Ronalda, ki je rutinirano ugnati domačega vratarja Varasa (10. minuta). Že v 12. minuti so imeli domači izjemno priložnost za izenačenje, potem ko je Navas z desne strani podal pred kazenski prostor Ikerja Casillasa, kjer je z neposredne bližine streljal Manu del Moral, vendar pa je kapetan Real Madrida s spektakularno obrambo, podobno tisti iz leta 2009, ko je na tekmi proti Sevilli obranil strel Perottijiu, uspelo žogo preusmeriti v vratnico. Casillas je še enkrat rešil kožo Real Madridu v 17. minuti, ko je s strelom od daleč poskusil Trochowski. To so vsekakor bili najbolj težki trenutki na tekmi za Real Madrid, kjer je vsekakor izstopal razpoloženi Iker Casillas. Realu se je postopoma le uspelo otresti pritiska domačih in v 37. minuti je na 2-0 povišal Jose Maria Callejon, ki je v mrežo preusmeril predložek odličnega Di Marie. Sevillo je drugi zadetek Reala še dodatno potrl kar je s pridom izkoristil Ronaldo, ki je z izjemnim strelom od daleč povišal na 3-0 (41. minuta). Tik pred koncem prvega polčasa je Pepe zaradi prekrška nad Negredom prejel drugi rumeni karton in Real je ostal le z desetimi igralci na igrišču. Vse to pa je prisililo Mourinha, da je še pred polčasom v igro namesto Callejona poslal Raula Albiola.

Po odmoru so si domači prizadevali znižati prednost kraljevega kluba, vendar pa so varovanci Joseja Mourinha z igralcem manj še naprej imeli več priložnosti za zadetek. Karim Benzema je v 67. minuti podal do Di Marie, ki je ušel domači obrambi ter sam stekel proti vratom Varasa in se po dveh asistencah še sam vpisal med strelce. Po zadetku je Argentinec zapustil igrišče, svoje mesto pa je prepustil Khediri. Sevilla je bila dotolčena pred svojimi navijači, vendar pa ji je vseeno uspelo doseči zadetek, potem ko je Navas z diagonalnim strelov naposled le premagal odličnega Casillasa. Real si je na drugi strani želel doseči še kakšen zadetek. V 74. minuti je Manu del Moral napravil nespameten prekršek nad Alvarom Arbeloo in si tako prislužil predčasen odhod v slačilnico. V zadnjih minutah tekme je Fazio v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Benzemaja, z bele točke pa je še tretjič zadel Cristiano Ronaldo. Francoski napadalec se je pri poškodovan in njegovo mesto na zelenici je prevzel Altintop. Le tri minute kasneje je turški vezist zadel šesti zadetek ekipe, kar je bil ob enem tudi njegov prvi zadetek v dresu Real Madrida. V sodnikovem podaljšku je drugi zadetek za domače dosegel Negredo, kar pa je bil le lepotni popravek in Real Madrid se je tako zasluženo veselil nove ligaške zmage ter vodstva na lestvici La Lige.

Stadion: Sánchez Pizjuán (Sevilla)
Sodnik: Clos Gómez
Sevilla 2-6 Real Madrid
Navas 69., Negredo 92.; Ronaldo 10., 41., 86./11-m, Callejon 37., di Maria 67., Altintop 89.
RK: Del Moral 74.; Pepe 45.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us