X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Granada

imageshack.us

Real Madrid je zasul Granado z zadetki na prvi ligaški tekmi v letu 2012, s čimer je Real že 21. zaporedno sezono zmagal svojo prvo prvenstveno tekmo v novem letu. Benzema je dosegel dva zadetka, s čimer dokazuje, da je trenutno eden izmed najboljših napadalcev v Evropi, vendar pa je nato moral zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Poleg Benzmeja (2) so se med strelce vpisali še Sergio Ramos, Gonzalo Higuain ter Cristiano Ronaldo.

Gonzalo Higuain in Karim Benzema sta tokrat oba skupaj začela v prvi postavi in tako je Real Madrid poskušal odločiti tekmo kar se da hitro. Varovanci Joseja Mourinha so takoj prevzeli pobudo in goste stisnili na njihovo polovico. Cristiano Ronaldo je zgrešil cilj v 6. minuti, potem ko mu je v kazenski prostor podal Benzema, dve minuti kasneje pa sta oba igralca ponovila “vajo” le, da sta zamenjala vlogi, a je bil rezultat en, brez doseženega zadetka v mreži gostov. Granada ni mogla obdržati posest žoge dlje časa, kar je med drugim tudi vodilo do prvega zadetka Reala na tekmi. V 19. minuti sta si Mesut Özil in Cristiano Ronaldo izmenjala dvojno podajo, Nemec je nato fenomenalno s peto podal do Karima Benzemaja, ki je zanesljivo zatresel mrežo ter tako popeljal kraljevi klub v vodstvo. Po prejetem zadetku je Granada začela igrati bolj in le tri minute kasneje je sledilo izenačenje, potem ko je Uche podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je Mikel Rico z natančnim strelom z glavo matiral Casillasa. Na vse to je Real Madrid kmalu odgovoril in tako še pred polčasom znova povedel, potem ko je bil po podaji Özila iz kota v kazenskem prostoru Granade najvišji Sergio Ramos (34. minuta). Rezultat 2-1 pa je bil tudi rezultat polčasa.

Na začetku drugega polčasa je sledil izjemen pritisk domačih v napadu, česar rezultat sta bila tudi dva zadetka. V 47. minuti je tako Marcelo preigraval v kazenskem prosoru Granade, nato pa žogo podal Higuaina, ki je streljal z desnico, pri tem pa se je žoga odbila od pete Siqueire v mrežo gostov. Tri minute kasneje je Özil z dolgo podajo na robu kazenskega prostora našel Benzemaja, ki je lepo sprejel podajo ter po preigraval z diagonalnim strelom v malo mrežico vratarja Roberta povišal rezultat na 4-1. Na žalost se je francoski napadalec pri tem nekoliko poškodoval in je zato zaprosil za menjavo, tako da je namesto njega v igro vstopil Callejon. V 66. minuti je namesto Özila v igro vstopil Kaka in ker Granada ni imela več kaj izgubiti, se je odločila, da bo poskusila doseči nov zadetek, vendar pa brez uspeha. Cristiano Ronaldo bi skoraj lahko zadel v 52. minuti z glavo, vendar pa je strel le za las zletel preko gola in Callejon je bil naslednji s priložnostjo za zadetek, vendar pa je njegov strel obranil gostujoči vratar Roberto. V 81. minuti je v igro namesto Higuaina vstopil Altintop in Ronaldo je spet prišel blizu zadetka, vendar pa je njegov močan strel od daleč le za malo zgrešil cilj. Ko je že vse kazalo, da bo ostalo pri rezultatu 4-1, je portugalski napadalec v 89. minuti le zadel z močnim strelom z roba kazenskega prostora, kar je bil njegov že 21. zadetek v španskem prvenstvu. Real Madrid se je s tem zasluženo veselili že svoje 14. zmage na 18. ligaških tekmah v tej sezoni španske Primere Division in tako še naprej ostaja tudi na vrhu lestvice.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: César Muñiz Fernández
Real Madrid 5-1 Granada
Benzema 19., 50., Ramos 34., Higuain 47., Ronaldo 89.; Rico 22.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us