X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mallorca 1-2 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je v 19. krogu La Lige na težkem gostovanju na Mallorci po polčasu že zaostajal za zadetek in je zato bil prisiljen v drugem polčasu napraviti preobrat. Varovancem Joseja Mourinha je dokončen preobrat uspel v 85. minuti, ko je zadel Callejon (1-2), potem ko je pred tem za beli balet zadel še Higuain. Ta zmaga je bila zelo pomembna, saj je to bil takšna vrste tekme, ki bi lahko zelo vplivala na nadaljnji potek španskega prvenstva in Real je zapustil Mallorco s stremi točkami v žepu.

Mallorca je bila pripravljena na svojem stadionu, da zaplete stvari za Madridiste, potem ko je preprečevala vse poskuse Xabija Alonsa, ki je s svojimi podajami želel razviti igro svoje ekipe. Beli tako praktično niso imeli nobenih priložnosti za zadetek, medtem ko je Mallorca začeli iskati svoje priložnosti preko hitrih protinapadov. Hemed je imel lepo priložnost za prvi zadetek na tekmi v 28. minuti, vendar pa je njegov strel zletel mimo vrat Ikerja Casillasa. Domačini je nato le uspelo doseči vodilni zadetek na tekmi v 39. minuti, ko je Chori Castro z levico podal pred vrata, kjer je Hemed z glavo zatresel malo mrežico, pri čemer je bil Casillas nemočen. Po prejetem zadetku je Real Madrid le začel igrati nekoliko bolj z navdihom in tako je tik pred koncem prvega polčasa Ramos po strelu z glavo zadel vratnico, a do izenačenja ni prišlo in Mallorca je odšla na odmor z minimalno prednostjo zadetka.

Na začetku nadaljevanja je Jose Mourinho v igro poslal namesto Lassa Higuaina in Real je začel igrati bolj napadalno. Mallroca se je branil na svoji polovici igrišča in samo še preprosto čakala na priložnosti iz protinapadov. Kljub tej prevladi, pa Madridistam nikakor ni uspelo doseči zadetka in le nekaj strelov od daleč Ronalda, je ustvarilo nekaj nevarnosti za domača vrata. Mourinho se je odločil za še večje tveganje, potem ko je v igro poslal Coentraa in Kakaja, namesto obeh bočnih branilcev, Marcela in Arbeloe. Vse to je prineslo tudi nekaj taktičnih sprememb v vrstah kraljevega kluba, ki je tako zaigral samo s tremi branilci. Takšno tveganja Reala je bilo potrebno, saj za Real vedno šteje le zmaga in kmalu zatem bi Kaka skoraj zadel po lepem strelu od daleč, vendar pa je domači vratar Aouate odbil žogo v kot. Ofenziva belega baleta se je obrestovala v 72. minuti, potem ko je Özil lepo zaposlil Higuaina, ta pa je z leve strani streljal in ob rahli pomoči Tissoneja, premagal Aouateja ter poskrbel za izenačenje na Mallorci. Čas ni bil zaveznik Reala, ki je še naprej poskušal na vse načine doseči vodilni zadetek, pri čemer je bil že v 75. minuti zelo blizu Cristiano Ronaldo, potem ko je z izjemnim strelom od daleč žoga končala v prečki. Real je vse bolj pritiskal proti vratom domačih in mu je že uspelo doseči zadetek preko Ramosa, ki pa ga je glavni sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. kljub temu, pa se Real ni vdal in 5 minut pred koncem rednega dela je bil domači branilec Ramis zelo nepazljiv v svojem kazenskem prostoru, kar je izkoristil Higuain, ki je stekel mimo njega in takoj sprožil na vrata Mallorce, vendar pa je Aouate odbil njegov strel. Domači vratar je nato še enkrat uspelo izbiti žogo pred Benzemajem, vendar pa se je žoga odbila na drugo stran kazenskega prostora, kjer je pritekel Jose Callejon in z natančnim strelom ob vratnici poskrbel za vodstvo belega baleta. V zadnjih minutah tekme je Mallorca le poskusila izid izenačiti, vendar pa je Real rutinirano pripeljal tekmo do konca ter se tako veselil treh zelo pomembnih točk.

Stadion: Iberostar (Mallorca)
Sodnik: Pérez Montero
Mallorca 1-2 Real Madrid
Hemed 39.; Higuain 72., Callejon 85.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us