X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Athletic Bilbao

imageshack.us

Real Madrid je na preloženi tekmi 1. kroga španskega prvenstva premagal s 4-1 Athletic Bilbao ter tako na vrhu lestvice ohranil pet točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo prvenstva. Marcelo, Cristiano Ronaldo (2) in Callejon so zadeli za beli balet, medtem ko je edini zadetek za goste dosegel Llorente. Mesut Özil je odlično odigral v drugem polčasu, v katerem so Madridiste dosegle kar tri od svojih štirih zadetkov.

Tekma se je začela z minuto molka vseh na stadionu Santiago Bernabeu v poklon Joseju Ribotu, pravi Madridisti, ki pa je na žalost umrl v soboto. Začetek tekme je bil zelo “raztrgan” za bele, ki nikakor niso ujeli ritma svoje igre, kar so v 13. minuti izkoristili gostje iz Bilbaa, potem ko je Javi Martinez odlično podal z desne strani, Llorente pa je z volejem matiral nemočnega Ikerja Casillasa. Granero (eden od novih obrazov v začetni postavi poleg Marcela, Varaneja, Kakaja, Özila in Arbeloe), je poskušal izenačiti z dvema streloma od daleč, vendar pa je bil gostujoči vratar Iraizoz v obeh primerih na mestu. Real Madrid je dvignil tempo igre, vendar pa se Athletic ni ustrašil in je tako bil še naprej nevaren v kazenskem prostoru Casillasa. De Marcos je tako zapravil odlično priložnost, potem ko je Casillasu uspelo le odbiti strel Muniain od daleč, vendar pa je ostalo pri minimalnem vodstvu Baskov (19. minuta). Real Madrid je vse bolj začel prevladovati in rezultat tega je bilo v 25. minuti tudi izenačenje. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Marcelo so izpeljali hitro akcijo kratkih podaj, nato pa je Marcelo z levico rutinirano premagal Iriazoza in poskrbel za prvi val navdušenja na stadionu Santiago Bernabeu. Athletic si želel nazaj v vodstvo in tako je tik pred polčasom Llorente imel novo lepo priložnost za zadetek, potem ko se je sam znašel pred Casillasom, vendar pa je streljal mimo gola (39. minuta).

Beli so imeli v drugem polčasu več rešitev za obrambo gostov iz Bilbaa in tako je že v prvi minuti drugega polčasa Iturraspe v kazenskem prostoru podrl Kakaja. Strel iz bele točke je z natančnim in močnim strelom v levi zgornji kot v zadetek pretvoril Cristiano Ronaldo, s čimer je Realu znova uspel preobrat po zaostanku. Dvajset minut kasneje je De Marcos pokosil v kazenskem prostoru Özila in si prislužil rdeči karton, Benzema je v nadaljevanju akcije sicer dosegel zadetek, vendar pa ga je sodnik Mateu Lahoz razveljavil in pokazal na strel iz bele točke. V vlogi izvajalca strela iz bele točke se je znova izkazal Cristiano Ronaldo (67. minuta). Jose Mourinho je nato nekoliko spremenil postavo svoje ekipe, da bi ta prišla do nekaj oddiha, tako so v igro namesto Granera, Benzmaja in Kakaja vstopili Lass, Higuain in Callejon. Argentinski napadalec je kmalu po vstopu skoraj zadel, potem ko je že preigral Iraizoza, vendar pa je nato precej s strani zadel le vratnico. Veliko več sreče je imel v 86. minuti Jose Callejon, potem ko ga je na desni strani lepo z podajo zaposlil Higuain, Callejon pa je iz težkega položaja natančno meril in zadel malo mrežico vratarja Iraizoza.

Tekma se je končala z zmago, ki je bila še posebej posvečena družini v soboto umrlega Ribota (Joseju, Marti in Oscarju). S 16. zmago v letošnjem španskem prvenstvu so beli ohranili vodstvo s petimi točkami prednosti pred Barcelono, ​​ki bo že v sredo znova nasprotnik belega baleta, potem ko se bosta tekmeca pomerila na Camp Nouu na povratni tekmi četrtfinala Copa del Rey.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Real Madrid 4-1 Athletic Bilbao
Marcelo 25., Ronaldo 47./11-m, 67./11-m, Callejon 86.; Llorente 13.
RK: De Marcos 66./Bilbao

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us