X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Zaragoza

imageshack.us

Real Madrid je začel drugo polovico sezone La Lige po izjemni predstavi proti Barceloni v Copa del Rey, z zmago proti Zaragoza na Santiago Bernabeu. Čeprav so gostje iz Zaragoze prvi zadeli, pa so Cristiano Ronaldo in druščina odgovorili ter si s tremi zadetki priigrali novo zmago in ob enem tudi povečali prednost na lestvici La Lige na 7 točk.

Altintop, Benzema, Marcelo, Granero in Carvalho so začeli v prvi postavi Real Madrida. Zaragoza je čakal na svoji polovici igrišči na priložnost, da zadene iz protinapada, medtem ko je Real Madrid igral počasnejšo igro, kot je navajen. Benzema je imel lepo priložnost za prvi zadetek na tekmi, potem ko mu je odlično podal Ronaldo, vendar pa je Francoz bil nenatančen z glavo (7. minuta). V 11. minuti se je Real znašel v rezultatskem zaostanku, potem ko so gostje speljali hiter protinapad, ki ga je zaključil Lafita po podaji Arande. Kaka, ki je bil najbolj dejaven igralec pri belih v prvem polčasu, je v 32. minuti srečanja dosegel izenačujoči zadetek iz svoje tretje lepe priložnosti, potem ko ga je z lepo globinsko žogo zaposlil Carvalho. Zaragoza v preostalih minutah prvega polčasa ni več ogrozila vrat Casillasa, prav tako pa ni več zadel Real, čeprav je imel vse vajeti igre v svojih nogah in tako je ob polčasu ostalo pri rezultatu 1-1.

Real je dvignil tempo igre na začetku drugega polčasa, kar je belim uspelo kronati že v 4. minuti nadaljevanja, ko je lepo akcijo Özila zaključil Cristiano Ronaldo, ki je tako dosegel že svoj 24. zadetek v letošnjem španskem prvenstvu. V 56. minuti je Özil kronal sijajno predstavo z zadetkom, potem ko je zadel z močnim in natančnim strelom z leve strani, za zadetek pa mu je podal Kaka. V 61. minuti je v igro namesto Alonsa vstopil Lass, šest minut kasneje pa je vstopiš še Callejon namesto Kakaja, ki je prejel stoječe ovacije s strani navijačev na Santiago Bernabeu. Zaragoza je imel še eno lepo priložnost, ko je Postiga poskusil s strelom, vendar pa je Casillas obranil njegov strel (72. minuta). V nadaljevanju je v igro namesto Benzemaja stopil Higuain in le minuto po tem se je Real nekoliko umiril, kar je omogočilo Zaragozi, da je imela več posesti, čeprav pri tem niso predstavljali prave grožnje za vrata Reala. Varovanci Mourinho so se tako osredotočili bolj na protinapade, v tem času pa se je poškodoval še Marcelo. Ker je Real že opravil vse tri menjave, je Marcelo zato zaigral na sredini igrišča, medtem ko je njegovo mesto na levem krilu v obrambi prevzel Callejon. Beli so tako v bistvu končali z igralcem manj, kar pa gosti niso izkoristili in tako je kraljevi klub prišel do že 17. zmage v La Ligi.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Iturralde González
Real Madrid 3-1 Zaragoza
Kaka 32., Ronaldo 49., Özil 56.; Lafita 11.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us