X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zaragoza 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je remiziral v Zaragozi po reprezentančnem premoru in postala prva ekipa, ki je dosegla 4000 točk v španskem prvenstvu. Rodri je že v šesti minuti popeljal Zaragozo v vodstvo iz sploh prvega strela domačih na vrata Reala. Cristiano Ronaldo je bil tisti, ki je izenačil v 38. minuti, potem ko je presenetil vratarja Roberta s strelom z levico. Beli so si zaslužili več štiri dni pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Galatasarayu, potem ko je Marcelo zadel vratnico in ko je Loovens razčistil z golove črte.

Real Madrid se je vrnil na igrišča po reprezentančnem premoru s tekmo proti Zaragozi na La Romaredi. Cilj je bil jasen: nadaljevati z odlično formo in rezultati, ki so jim omogočili niz sedmih zaporednih zmag. Cilj belih je bil otežen že v prvih desetih minutah, ko so domači prešli v vodstvo. Na svoji polovici je Modrić izgubil žogo, ponujeno priložnost pa je izkoristil Rodri, ki se je znašel sam pred Diegom Lopezom in zadel za vodstvo z 1-0. Domači so tako povedli že ob svojem prvim strelom na gol. Real Madrid je s tem moral ponovno spreobrniti rezultat na gostovanju, ampak pred njimi je bila skoraj še celotna tekma. Po doseženem goli, je posest žoge, ki je bila v prvih minutah dvoboja enakomerno razporejena med obe ekipi, prešla v večinsko posest igralcev Real Madrida. Real je bil blizu izenačenje v 27. minuti, potem ko je po prostem strelu Modrića neuspešno posredoval Roberto, priložnost za izenačenje pa je imel Pepe, vendar pa je žogo v zadnjem trenutku na golovi črti zaustavil Loovens. Izenačenje je prišlo v 38. minuti. Po dolgi podaji Pepeja v kazenski prostor in kombinaciji s Hihuainom je domačo obrambo prebil Ronaldo in z nizkim strelom z levico premagal tudi vratarja Roberta. Tekma je bila ponovno izenačena in Real bi še pred odmorom lahko prešel v vodstvo, potem ko je po predložku Marcela z glavo dobro meril Essien, z izjemno reakcijo pa se je izkazal domači vratar (40. minuta).

45 minut tekme in še ostalo na La Romaredi in tudi v drugem polčasu se potek tekme ni spremenil, potem ko si je Real ustvaril kar tri priložnosti za zadetek. Callejon je s filigransko podajo zaposlil v kazenskem prostoru Cristiana Ronalda, ki je bil sam pred Robertom, vendar pa ga ni mogel premagati, saj mu je domači vratar obranil strel,odbito žogo pa je s silovitim strelom v vratnico poslal Marcelo. Žoga je prišla do Essien, ki je ustrelil le za las mimo domačih vrat. Trener Jose Mourinho z rezultatom ni bil zadovoljen in je v 60. minuti opravil kar trojno menjavo. V igro je poslal Özila, Di Mario in Khediro namesto Kakaja, Callejona in Arbeloe. Essien se je tako prestavil na desni bočni igralni položaj, a Mourinho je pri tem odkrito ciljal na zmago. Zmagovitega gola ni bilo, pa čeprav sta bila Marcelo v 82. minuti in Cristiano Ronaldo v 90. minuti blizu, a nista zadela.

Stadion: La Romareda (Zaragoza)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Zaragoza 1-1 Real Madrid
Rodri 6., Ronaldo 38.

Zaragoza: Roberto, Sapunaru, Loovens, Alvaro, Abraham, Movilla, Apono (53./Romaric), Oriol (83./Wilchez), Montanes, Rodri (63./Victor), Postiga.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa (60./Khedira), Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Essien, Modrić, Kaka (60./Özil), Callejon (60./di Maria), Ronaldo, Higuain.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com