X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 0-0 Real Madrid

photobucket.com

Mestni dvoboj v četrtfinalu letošnje izvedbe najelitnejšega klubskega tekmovanja je bil izredno napet vse do konca. Real Madrid je bil v ponovitvi lanskega finala Lige prvakov boljši nasprotnik čez celotno tekmo in si je tako zaslužil več kot pa je dobil, tako da bo potnika v naslednji krog tekmovanja odločila tekma na Santiago Bernabeuu, potem ko sta se tekmeca razšla brez zadetkov.

Carlo Ancelotti je pri pripravi na tekmo prvič v letošnji sezoni lahko računal na vse nogometaše Real Maseida. Beli balet je začel srečanje zelo silovito. Že v drugi minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Dani Carvajal, a je Jan Oblak obranil njegov strel strel. V 4. minuti se je po veliki napaki Godina sam pred Oblakom znašel Gareth Bale. Slovenski vratar je stekel iz vrat in z roko sijajno odbil strel Valižana. Pet minut pozneje je Oblak zanesljivo posredoval tudi ob po prostem strelu Cristiana Ronalda.a z velike razdalje, domača obramba pa je s skrajnimi močmi izbila predložek Bala z desne. Čeprav je domačim uspeli nekoliko zaostaviti napade gostov, so bili ti še vedno boljši na sredini in je tako Real še naprej diktiral tempo srečanja. Atletico pa se je na drugi strani osredotočili na protinapade in prekinitve. Iker Casillas tako v prve pol ure praktično ni imel dela. Na drugi strani pa se je moral Oblak ponovno izkazati po strelu Bala s skoraj 30 metrov. V 37. minuti je bil znova blizu gola Real, potem ko je po odbiti žogi s kota z roba kazenskega prostora s prefinjenim strelom poskusil James, a se je znova izkazal Oblak. Na drugi strani je moral prvič resneje posredovati tudi Casillas, ko je po napaki Sergia Ramosa z 18 metrov sprožil Antoine Greizmann. Sledil je nov napad Real, a je Luka Modrić z 20 metrov meril čez gol. Priložnosti Reala so se vrstile še naprej, v 43. minuti je Oblak odbil strela Jamesa s težkega položaja, nato pa je domača obramba blokirala udarec Modrića. Kljub prevladi in silovitim napadom pa Realu ni uspelo zatresti mreže domačih in tako sta tekmeca odšla na polčas z neodločenim rezultatom.

Na začetku drugega polčasa je imel Atlético svo najlepšo priložnost, potem ko je Juanfran prodrl po desni in poslal visok predložek, Arda Turan pa je z glavo zgrešil vrata Casillasa. Na drugi strani je z razdalje poskusil Toni Kroos, a je bil slovenski vratar Atletica znova na mestu. Real je imel sredi drugega polčasa še eno obetavno situacijo, vendar v gneči pred vrati nihče od gostov ni prišel do čistega strela. V naslednjih minutah obe ekipi nista imeli večjih priložnosti, tako da smo spremljali dokaj izenačeno igro. 15 minut do konca je Ancelotti v igro namesto Benzemaja poslal Isca. V zadnjih desetih minutah, v katerih sta porumenela Marcelo in Mario Suárez, ki zaradi tega ne bosta imela pravice nastopa na povratni tekmi, so domači iskali vodilni gol z bolj direktno igro, a je trdna obramba Reala ostala nepremagana še tretjo tekmo zapored. Pred povratno tekmo na zelenici Reala je tako glede potnika v polfinale še vse odprto.

Stadion: Vicente Calderon (Madrid)
Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)
Atletico Madrid 0-0 Real Madrid

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Mario Suarez, Koke (83./Torres), Gabi, Arda Turan, Griezmann (77./Raul Garcia), Mandžukić.

Real Madrid: Casillas, Carvajal (86./Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema (75./Isco), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com