X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Rafa Benítez

Po koncu drugega dne treningov Real Madrida v Avstraliji, je Rafa Benítez podal intervju za Realmadrid.com in Realmadrid TV, kjer je razkril svoje prve vtise začetka priprav na novo sezono.

Iker Casillas je zapustil Real Madrid po mnogih letih v klubu …
Iker je živa legenda Real Madrida in najboljši vratar v zgodovini kluba. Vsi vemo kako pomemben je vedno bil. Spreje je odločitev, da zapusti  klub in gre v drug klub. Kot trener moram spoštovati to odločitev in mu želim zelo veliko sreče. Verjamem, da bo ostal v srcih vseh Madridist in od tukaj naprej sem mu želim veliko uspeha. Upam, da mu bo šlo vse zelo dobro in da bo užival v odličnem klubu in odličnem mestu. Ni več veliko za povedati glede tega, razen, da izražam svoje spoštovanje in občudovanje do dnjega.

Kar zadeva ekipe, Cristiano Ronaldo se je pridružil skupini. Kako je videti?
On je ključni igralec za nas. Super je, da je tukaj z vso ekipo. Z srečanja z njim in s tem, ko sva začela izmenjevati najine misli med seboj, bomo lahko napredovati v smislu dinamike ekipe. Poleg tega pa, ko ga bom še bolje spoznal, bom lahko iz njega dobil le najboljše in s tem bo tudi ekipa dobila vse kar lahko on ponudbi.

Priprave potekajo v Melbournu. To ješele  prvič, da je Real Madrid obiskal Avstralijo. Kakšni so vaši vtisi?
Tukaj so res pozitivni. To je spektakularno mesto, kljub klimi. Čeprav, ko sem treniral v Angliji, mi je bilo všeč, ker so bila igrišča hitra. Tam se celotna kultura vrti okoli športa in trdega dela. V tem trenutku je to dobro za nas, da smo lahko več časa skupaj na in izven igrišča. Intenzivnost in odnosi igralci kažejo, da smo v položaju, ki prinesel le najboljše iz vseh nas.

V teh dneh je v ospredju predvsem trdo delo in preganjanje ekipe …
Priprave na novo sezono so namenjene temu, da delamo, da se spoznamo med seboj in pogoji za vse to, ki jih imamo, so dobri. Dejstvo, da ni tako vroče kot v drugih krajih pomeni, da lahko res trdo delamo. Prav tako nam je v veliko pomoč, da je igrišče v pravem stanju, da lahko treniramo z žogo in z intenzivnostjo s katero želimo trenirati.

Kakšni so cilji med pripravami na novo sezono?
Želimo si spoznati igralce in da igralci spoznajo nas. Prav tako poskušamo vnesti v igro ideje Real Madrida, v skladu s tem kdo je Real Madrid. Ta čas, ki ga preživimo skupaj nam res pomaga v zvezi s tem.

Ko bodo končane priprave, kaj boste pričakovali od vaša ekipe, da bo pokazala?
Želim, da bo Real Madrid, dejansko Real Madrid. Želim si, da smo ekipa, ki gre na igrišče zmagati vsako tekmo, da prevzamemo pobudo, smo samozavestni, da napadamo kot tudi v preteklih letih in da se branimo nekoliko bolje. Želim, da bi dosegli to ravnovesje, ki nam bo omogočilo zmagati več tekem in da bomo imeli večje možnost osvojiti naslove.