X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Eibar 0-2 Real Madrid

Nogometaši Reala so v 13. krogu španskega državnega prvenstva slavili na gostovanju pri Eibarju. Za zmago belega baleta sta poskrbela Gareth Bale ter Cristiano Ronaldo. Valižan je zabil z glavo, Portugalec pa iz enajstmetrovke.

Real Madrid je takoj prevzel pobudo, domači pa so čakali na svoje priložnosti iz protinapadov. Madridčani so prvo veliko priložnost dočakali v 15. minuti, ko se je Cristiano Ronaldo sam znašel pred vratarjem Asierjem Riesgom in poskušal z lobom, a se je vratar domačega Eibarja izkazal z obrambo, odbitka pa s kakšnih 30 metrov v mrežo ni uspelo pospraviti Mateu Kovačiću. Tri minute kasneje je po akciji Bala prišel do strela Danilo, a je bil domači vratar na mestu. Real je svojo terensko premoč kronal v 43. minuti, ko je z leve strani podal Luka Modrić, v kazenskem prostoru pa je z neposredne bližine z glavo lepo zadel Gareth Bale, za katerega je bil to tretji zadetek v letošnji sezoni španske Primere.

Prvo priložnost za gol v drugem polčasu so prav tako imeli goste, potem ko je v 55. minuti Bale podal z desne, Cristiano pa je poskusil s strelom s prve, a je žoga zletela preko gola. Od tega trenutka naprej je pritisk na Real vršil tudi Eibar, ki si je želel izenačenja. V 71. minuti je imel Cristiano lepo priložnost za povišanje, potem ko ga je zaposlil Lucas Vázquez, ki je zamenjal Jamesa v 65. minuti, vendar pa je zadel zunanji del mreže. Cristiano Ronaldo ni naredil napake v 82. minuti. Lucas Vázquez je bil na nepravilen način zaustavljen v kazenskem prostoru domačih in sodnik Gil Manzano je pokazal na belo točko, s katere je Portugalec prepričljivo zadel in postavil končni rezultat 0-2.

Stadion: Ipurua (Eibar)
Sodnik: Gil Manzano
Eibar 0-2 Real Madrid
Bale 43., Ronaldo 82./11-m