X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 10-2 Rayo Vallecano

Real Madrid se je pred božičnim odmorom znesel nad mestnim sosedom Rayem Vallecanom (10-2). Štiri gole je dosegel Bale (prvič v svoji profesionalni klubski ali reprezentančni karieri), tri Benzema, dva Cristiano Ronaldo, zadetek pa je prispeval še Danilo. Šele tretjič v zgodovini je Real dosegel 10 golov na eni tekmi španskega prvenstva in prvič po letu 1960, ko so z 11-2 ugnali Elche.

Real Madrid je začel silovito in povedel z drugim zadetkom v klubskih barvah branilca Danila že v tretji minuti. A nato je sledil šok za ekipo Rafe Beniteza. Rayo je v vsega dveh minutah, med 10. in 12. minuto, obrnil rezultat in na glavo in beli so se znašli v zaostanku z 1-2. Statično obrambo Reala je najprej ukanil Amaya po podaji iz kota, Jozabed pa je poskrbel za popoln šok. Tito si je pri vodstvu z 1-2 v 15. minuti privoščil veliko neumnost in divje štartal na Tonija Kroosa ter dobil direkten rdeči karton, nemški vezist pa je imel veliko srečo, da se ni huje poškodoval. Gareth Bale je v 25. minuti v mrežo pospravil svojega prvega od štirih zadetkov popoldneva, po lepem predložku Danila z desne, nato pa je sledila nova izključitev. Po predložku v osrčje obrambe gostov je bil storjen prekršek nad Sergiom Ramosom, zato je glavni sodnik Villanueva pokazal še drugi rumeni karton Baeni ter s tem posledično rdeči karton. Real Madrid je ob tem prejel tudi strel iz bele točke, ki ga je v 30. minuti suvereno izvedel Cristiano Ronaldo. V prvih 30. minutah je tako padlo kar 5 golov, do odmora pa je bilo še dolgih 15 minut. V 42. minuti je James z lepo globinsko žogo našel Bala, ki je sam stekel pred gostujočega vratarja Yoela in postavil rezultat polčasa 4-2.

Na začetku drugega polčasa je Real znova potreboval le tri minute za nov zadetek, potem ko je z leve strani po podaji Jamesa svoj prvi gol na tekmi dosegel Benzema. Vsi trije člani znamenitega napada BBC so se tako znova vpisali med strelce na eni tekmi, podobno kot se je zgodilo že pred petnajstimi dnevi na Bernabeuu proti ekipi Getafe. Real je z dvema igralcema več vseskozi prevladoval in se ni zaustavil pri petem golu. V 54. minuti je tako dosegel nov gol, strelec je bil z glavo Cristiano Ronaldo, podajalec pa je bil znova James. V 61. minuti se je med asistente vpisal tudi Cristiano Ronaldo, potem ko je po hitri akciji pred golom našel Bala, ki je zaokrožil hat-trick. Valižan v 70. minuti zabil še svoj četrti zadetek (prvič v karieri). V 80. minuti je svoj drugi gol na tekmi po podaji Modrića dosegel Karim Benzema. V 90. minuti pa je zabil še tretjega, ko mu je žogo v kazenskem prostoru odložil rezervist Mateo Kovačić. Deset zadetkov Real Madridu na ligaški tekmi ni uspelo zabiti od leta 1960, to pa jim je pred to letnico uspelo le še enkrat v zgodovini kluba. Takoj po tekmi v medijih odmeva izmenjava med Ronaldom in navijači pri rezultatu 1:2, ko naj bi Portugalec jasno izrazil nezadovoljstvo nad reakcijo občinstva, gostujoči strateg Jemez pa je izjavil, da je s to tekmo La Liga “precej izgubila na kredibilnosti”.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Iglesias Villanueva
Real Madrid 10-2 Rayo Vallecano
Danilo 3., Bale 25., 42., 61., 70., Ronaldo 30./11-m, 54., Benzema 48., 80., 90.; Amaya 10., Jozabed 12.
RK: Tito 15., Baena 29./oba Rayo

Real Madrid: Navas; Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo (62./Vazquez); Kroos, Modrić, Rodriguez (65./Kovačić); C. Ronaldo, Benzema, Bale (74./Arbeloa).

Rayo Vallecano: Yoel; Nacho, Amaya, Ze (81./Montiel), Tito; Trashorras, Baena; Bangoura (64./Bebe), Jozabed, Hernandez (21./Quini); Guerra.